Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Filter
closeVijver waterbehandeling
Vijver is op zijn mooist als water helder is, planten groeien en vissen gezond zijn. Dit gaat helaas meestal niet vanzelf.Bezig met laden...
Waterbehandeling voor uw vijver
Vijver is op zijn mooist als water helder is, planten groeien en vissen gezond zijn. Maar helaas gaat dat meestal niet vanzelf er kunnen problemen ontstaan door slechte waterkwaliteit, ziekte bij vijvervissen en groene vijvers met zweefalg en draadalg. Vijver is een gesloten systeem door vijverfolie kan water niet weg alleen verdampen, in de natuur heb je doorstroming van water door grondwater en beekjes en sloten dat is er niet bij uw vijver.Meten is weten!
Meten is weten geldt ook voor vijverwater. Waarden van het vijverwater veranderen door weersinvloeden, sneeuw, regen en zon beinvloeden de waarden. Hardheid (GH) van water daalt, water wordt dus zachter waardoor algen kunnen groeien. Vooral na de winter is het belangrijk om de waarden te meten met onze Esha teststrips, binnen 30 seconden kunt u de waarden GH, KH, PH, Nitrit en Nitraat aflezen.Bij een hete zomer verdampt ook water en vaak wordt met tuinslang de vijver bij gevuld met kraanwater, afhankelijk waar u woont kan dat flinke invloed hebben op de waarden een ideale GH waarde is tussen de 10 en 14 niet harder want dan gaan de zuurstofplanten dood.
Ook de KH (karbonaat hardheid) is belangrijk voor uw vijver, carbonaat is verbinding van calsium, magnesium en CO2. Zuurstofplanten hebben CO2 nodig om te groeien. Ook bacteriën produceren CO2 mits er voldoende bacteriën aan wezig zijn daarom adviseren wij KH+ in combinatie met bacteriën te gebruiken. KH waarden moet minimaal 7 zijn.
Dan is er nog de PH waarde, de zuurgraad, deze stabiliseert zich zelf alleen boombladeren vooral eikenbladeren kan vijverwater zuurder maken. Belangrijk is dus om in het najaar vijvernet over vijver te spannen om blad op te vangen. Ideale PH waarde is 7.